Recept jsem dostala přímo od paní domu, kde jsme byli na večeři. Sice je od její maminky, která pochází ze Sicílie, ale večeřeli jsme v Kalábrii.
Středně velký lilek se omyje a osuší.
Podélně se nakrájí plátky asi 3-4 mm silné. Plátky se nasolí z obou stran a nechají půl hodiny vypotit na ubrousku.
Poté se osuší a na pánvi z obou stran osmaží na olivovém oleji dozlatova. Opečené se přendají do misky.
Uvaří se těstoviny /penne, můžou být i spaghetti/ „al dente“.
Na pánvi, kde se smažil lilek, se osmaží nadrobno nakrájená cibule /červená/ a 4 stroužky česneku, přidají se pokrájené plátky lilku, rajčatový protlak /krájená rajčata z konzervy, sugo/, 2-3 feferonky, pepř, sůl, oregano, bazalka a za stálého míchání se prohřeje.
Promíchá se s uvařenými těstovinami.
Dobrou chuť!
Ahoj Miso! Tvůj recept s lilkem určitě vyzkoušíme!
Drahuško, děkuju za pochvalu! prozradím ti, že je to recept od našeho spolupracovníka z TUZEXU.
Recept je úžasný, ale znáš mě
Nemám hrnce
Až se budeš chystat tvořit tu dobrotu, dej vědět. Nachystám potrebné
Ivu