mám k dispozici venkovní kuchyň na terase. Koukám na moře a chci připravit něco rychlého a taky trochu masitého.
Takže jsem ráno koupila v macellerii italskou klobásku salsicciu a jdu na to:
Dám vařit, jak jinak, spaghetti.
Na hlubší pánev naliji olivový olej, přidám pokrájenou červenou cibuli, česnek, orestuju a salsicciu vytlačím ze střívka po kouskách do pánve, restuji společně s cibulí a česnekem, přidám na kousky pokrájená rajčata a jelikož si k tomu otevřu červeného merlota, tak trochu naliji i do pánve.
Ještě asi 5 minut míchám vše dohromady na ohni a podávám s uvařenými špagetami. Dozdobím černými olivami!
A ještě jeden recept se salsicciou – Linguine alla carbonara
Z vnitřku klobásek uděláme kuličky, opečeme na olivovém oleji a přidáme na proužky pokrájenou pancettu.
Ve větší míse rozmícháme 100 ml šlehačky, 4 žloutky, 10 dkg nastrouhaného parmazánu a vhodíme uvařené těstoviny /nejlépe linguine, dlouhé nudle /, promícháme s masovými kuličkami, sypeme čerstvě mletým pepřem a petrželkou.